Ik zal het ook maar zeggen tuurlijk kan het maaaar je kookt in feite water water bereikt een niet hogere temperatuur dan het kookpunt. Kookpunt voor water is 100 graden. Dus je bakt je klei op 100 graden en je klei wordt dus niet goed gebakken, met als resultaat dat je kralen na een poosje uitelkaar vallen (ervaring van Amerikanen die het wel hebben geprobeert) Het enigste waar amerikanen die onderweg zijn het gebruik van een magnetron bij aanraden is om even de kralen de juiste vorm te geven zodat ze tijdens het vervoer niet vervormen maar thuis worden de kralen gewoon op de tijd/temperatuur gebakken die op de verpakking staat en in een oven.
Als andere methodes zouden kunnen dan zouden de fabrikanten die mogelijkheden er echt wel bijzetten, want dat zou het gebruik ervan alleen maar kunnen vergroten! En aangezien ze dat niet doen zou je je daar misschien is bij op je hoofd kunnen krabbelen met hmm wat zou nou waar zijn en wat niet
B

als je ze gewoon in je oven bakt worden ze goed hard en goed gebakken en is er niets aan de hand. De klei is gemaakt om gebakken te worden in een oven.
Waar een wil is, is een weg. En zo niet dan borduur of klei ik hem wel!!
*************************
groetjes Ria