Fimokralen niet hard na bakken
-
- Bead Producer
- Berichten:1166
- Lid geworden op:wo 09 jul 2003 06:26
- Locatie:Voorschoten
- Contacteer:
-
- Bead Monster
- Berichten:4508
- Lid geworden op:di 25 jan 2005 10:08
- Locatie:grimbergen
- Contacteer:
- karin v h
- Bead Designer
- Berichten:891
- Lid geworden op:wo 14 feb 2007 10:06
- Locatie:Arnhem
- Contacteer:
Ik denk dat er toch teveel klachten zijn gekomen over de fimoklei en dat ze daarom de temperatuur hebben aangepast, waarschijnlijk bakken vele ovens toch verschillend.
Waarschijnlijk bakt de fimo op een lagere temperatuur even goed dus is het helemaal niet nodig om een hogere temperatuur te gebruiken.
Groetjes karin
Waarschijnlijk bakt de fimo op een lagere temperatuur even goed dus is het helemaal niet nodig om een hogere temperatuur te gebruiken.
Groetjes karin
De Kralenprutser
- DMBijoux
- Bead Aholic
- Berichten:4172
- Lid geworden op:wo 05 feb 2003 22:57
- Locatie:Zevenbergen
- Contacteer:
De temperatuur verandering is gekomen door dat de phatales (plastizer) in de klei is veranderd. (kan zijn dat ik het woord verkeerd schrijf hoor
Komt allemaal door de EU wetten dat de klei is veranderd. De klei is ook zachter zelfs de classic serie is nu zachtere klei. Over de hele wereld staat de klei community op zijn kop omdat ze de klei hebben moeten veranderen. Een hoop artists kunnen nu niet overweg met de nieuwe formule.
Dus Karin het stroomt nu klachten bij Fimo over deze nieuwe verandering niet over hoe mensen moeten bakken want nu kunnen ze toch ook niet weten hoe de verschillende ovens bakken.
Mensen moeten gewoon een oventhermometer kopen en die gebruiken.
Over het bakken op lagere temperaturen. Dat is echt niet goed voor je klei. Je klei cured dan dus niet vanbinnen. Aan de buitenkant lijkt hij helemaal perfect maar binnen notime valt je klei gewoon uitelkaar. En als je je klei sieraden verkoopt is dat geen reclame lijkt me. Zowiezo niet voor de andere kleiwerkster want als iemand 1x een rot klei product koopt zullen ze niet snel een 2de keer zoiets kopen.
Komt allemaal door de EU wetten dat de klei is veranderd. De klei is ook zachter zelfs de classic serie is nu zachtere klei. Over de hele wereld staat de klei community op zijn kop omdat ze de klei hebben moeten veranderen. Een hoop artists kunnen nu niet overweg met de nieuwe formule.
Dus Karin het stroomt nu klachten bij Fimo over deze nieuwe verandering niet over hoe mensen moeten bakken want nu kunnen ze toch ook niet weten hoe de verschillende ovens bakken.
Mensen moeten gewoon een oventhermometer kopen en die gebruiken.
Over het bakken op lagere temperaturen. Dat is echt niet goed voor je klei. Je klei cured dan dus niet vanbinnen. Aan de buitenkant lijkt hij helemaal perfect maar binnen notime valt je klei gewoon uitelkaar. En als je je klei sieraden verkoopt is dat geen reclame lijkt me. Zowiezo niet voor de andere kleiwerkster want als iemand 1x een rot klei product koopt zullen ze niet snel een 2de keer zoiets kopen.
Waar een wil is, is een weg. En zo niet dan borduur of klei ik hem wel!!
*************************
groetjes Ria
*************************
groetjes Ria
Re: Fimokralen niet hard na bakken
de kralen verharden door de afkoeling, dus als ze traag koelen denk ik dat de kans bestaat ze niet goed harder worden.Anael schreef:en afkoelen in de oven...........
oude fimo word zeer korrelig en moeilijk om mee te werken dus als je dat niet hebt ondervonden tijdens het maken van de kralen is de kans klein.