De spike oorbellen

Wissel patronen uit via dit subforum die je zelf hebt bedacht of die je hebt gevonden op het internet.
Forumregels
Patronen uit boekjes of patronen waarvoor betaald zijn mogen niet geplaatst / uitgewisseld worden in verband met copyright-rechten van de auteurs.
Gesloten
Gebruikersavatar
JMHols
Bead Monster
Berichten: 4783
Lid geworden op: do 14 apr 2011 21:12

De spike oorbellen

Bericht door JMHols » za 29 dec 2012 19:44

Het patroon voor de oorbellen die ik laatst showde is hier te vinden: http://cs.jewelrymakingmagazines.com/BA ... ttern.aspx.
Alleen het ik het als volgt aangepast:
Nodig:
Oorbelhaken
2 spikes
11/0 en 15/0 rocailles goud en rood (11/0 goud heb je maar 1 kraal nodig, je kunt evt. ook die in rood doen)
2 parels of andere kraal van ca 6mm, zelfde kleur als rood.

. Haal de draad door de spike en zet op de naald:
Je gebruikt de 15/0 kralen: 1 zilver, 1 rood (5x), dan doe je de draad weer door de spike en zet je weer op de naald: 1 zilver, 1 rood (5 x), draad weer door de spike én door de vorige rij van 10 kralen, dan doe je 1 zilver op de naald en ga je door de volgende 10 kralen, dan weer 1 zilver op de naald en ga je door een paar van de andere rij kralen, kom uit bij een rood.
Nu zet je telkens een zilver tussen de rode kralen.
Volgende rij rode tussen de zilver, dan zilver tussen de rode.
Nu doe je nog 2 rijen zilver, daarna doe je 1 rij zilver waarbij je telkens een kraal overslaat. Nu ga je nog een keer extra door de kralen heen om het strakker aan te spannen. (Let op bij welke kraal je uitkomt want straks moet je terug door de tegenover liggende kraal.)
Doe nu op de naald: 1 parel, 1 zilver 11/0 en 6 zilver 15/0. Ga terug door de 11/0 kraal en de parel, steek nu de naald door de tegenoverliggende kraal van waar je begonnen bent. Aantrekken zodat de parel in het midden komt te liggen. Nu ga je met de naald door de kraaltjes tot je boven een rood 15/0 uit komt, dan zet je tussen elke 15/0 een rode 11/0 kraal. Hierna zet je tussen elke 11/0 rode kraal 3 15/0 rode kraaltjes. Draad goed afwerken.

Gesloten