Kralenwinkels in New York?

Hier moet je zijn wanneer je zoekt naar winkels in bepaalde steden of voor vragen naar ervaringen met specifieke (web)winkels en het melden van nieuwe winkels (geen webshops).
Forumregels
- Het is niet toegestaan een topic te starten om een webwinkel aan te raden. Voor een opsomming van kraleninternetshops kun je goed terecht op de reeds bestaande verzamelpagina’s.
- Het is niet toegestaan informatie over groothandels uit te wisselen. Je kunt vragen / tips kwijt op het prikbord van http://kralen.startpagina.nl" onclick="window.open(this.href);return false;.
- Op zoek naar een winkel in een bepaalde stad of land? Kijk eerst naar http://www.kralen.com/adressen_index.html" onclick="window.open(this.href);return false; of http://www.guidetobeadwork.com" onclick="window.open(this.href);return false;.
Gesloten
Piërra
Bead Believer
Berichten: 292
Lid geworden op: ma 28 apr 2003 13:47
Locatie: Wognum (Noord-Holland)

Kralenwinkels in New York?

Bericht door Piërra » di 15 mei 2007 16:21

Hallo!

FF een vraagje: ik ga in het najaar een weekje naar New York (heel naar :wink: ). Nu wil ik natuurlijk graag kralen inkopen, maar eh... weet iemand toevallig één of meerdere kralenwinkels in New York????
Ik hoor graag van jullie!
Liefs,
Piërra
With every bead of my heart...

floorkasp
Bead Reader
Berichten: 15
Lid geworden op: zo 20 mei 2007 18:09

Bericht door floorkasp » zo 20 mei 2007 18:17

Hoi,
Ik ben verschillende keren in NY geweest en met zakken kralen teruggekomen.
Je vindt er vooral winkels met rekken vol met (half)edelstenen koraal.
Veel van de betere winkels verkopen officieel alleen aan bedrijven, maar als je dat niet bent, kom je daar makkelijk onderuit. Maak bijvoorbeeld een aantal simpele 'visitekaartjes' van gewoon papier met naam, adres, en en plaatje.
Wel heb je soms te maken met een minimum aankoop.
Mijn favoriet qua prijzen is Sterling & Stone. Webwinkel werkt niet, maar adres vind je wel op de site http://www.sterlingstone.com

De echte 'kralenstraten; zijn in de buurt van Bryant park, niet ver van Times square. Het gaat dan om (uit mijn hoofd) 37th en 38th street tussen 5th and 6th avenue. Er zijn op de avenues ook een paar kralenwinkels, maar die zijn echt duurder. Phoenixbeads http://www.phoenixbeads.com is een van mijn andere favorieten. Ze hebben een enorme sortering (hebben twee winkels in die straten).
Mijn advies: eerst overal kijken, er zitten echt veel winkels, en de prijzen varieren behoorlijk. Dus je eerst even inhouden, en daarna gericht kopen bij die zaken waar ze voor jou het beste hadden. Bijna alles wordt er betaald met creditcard, dat is standaard.
Veel plezier!
[/u]

Piërra
Bead Believer
Berichten: 292
Lid geworden op: ma 28 apr 2003 13:47
Locatie: Wognum (Noord-Holland)

Bericht door Piërra » do 31 mei 2007 09:54

Hoi Floorkasp!
Geweldig bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik er wel wat mee kan. Je advies om eerst overal te gaan kijken, is een goede, hopelijk heb ik er tijd voor om overal even rond te snuffelen. Ik ga in ieder geval even kijken op de sites die je noemde. Bedankt!
Andere reacties blijven ook welkom natuurlijk, al denk ik dat dit al wel een hele goede is... :wink:
Liefs,
Piërra
With every bead of my heart...

Gesloten