Welke provider gebruiken jullie

Heb je vragen of tips over het maken van een website? Plaats dan hier je bericht.
Gebruikersavatar
Sandra
Eigenaar Kralen.com
Berichten: 15556
Lid geworden op: wo 05 feb 2003 13:09
Contacteer:

Bericht door Sandra » zo 28 dec 2003 14:52

sharon schreef:ik ben nu wel even heel nieuwsgierig, ik ben helemaal niet zo technisch met de comp. en vraag mij af, hoe hebben jullie zo'n site in elkaar gezet. hebben jullie er boeken bij gehad met uitleg of zo, of is het een hele domme vraag :oops:
je kan websites op ontzettend veel manieren maken. Het komt erop neer dat websites getoond worden via de taal HTML. je kan zelf de html code tikken in kladblok, maar je kan ook een pagina maken via een programma, de programma vertaalt jouw invoer dan naar html.

ik heb ook dit onder faq staan (krijg deze vraag namelijk best vaak ;) )
Je kan een website op verschillende manieren maken, bijvoorbeeld via een programma of een website. Er zijn programma's zoals Microsoft Frontpage of Macromedia dreamweaver. Je kunt ze vergelijken met Microsoft Word. Je kunt er eenvoudig leuke internetpagina's mee maken. Je kan ook een internetpagina maken via een website. Bij http://groups.msn.com" onclick="window.open(this.href);return false; kan je bijvoorbeeld een groep aanmaken, waar je je foto's kwijt kunt en waar je teksten kunt plaatsen. Op zo 'n manier kun je op een eenvoudige manier zelf een website maken.
kortom..vele mogelijkheden. zo moeilijk is het niet. je kan gewoon zelf beginnen met een programma, maar je kan ook cursussen volgen, het is maar net wat je zelf wil. ikzelf begon met frontpage, een vriend hielp me toen.

Riantje
Bead Fan
Berichten: 395
Lid geworden op: di 02 sep 2003 21:37
Locatie: Rijswijk Zuid Holland

Bericht door Riantje » zo 28 dec 2003 15:24

Bedankt voor jullie snelle reacties!!
Ik ga nu opzoek naar een domein!
Groetjes Rianne!

moshi-moshi
Bead Interested
Berichten: 116
Lid geworden op: di 29 jul 2003 13:10
Contacteer:

Bericht door moshi-moshi » di 30 dec 2003 00:40

Ik kan ook nog http://www.vevida.nl" onclick="window.open(this.href);return false; en http://www.digitalus.nl" onclick="window.open(this.href);return false; noemen. daar heb ik ervaring mee en ze bieden een leuk pakket voor een goeie prijs. Volgens mij heb je wel genoeg aan 20mb. Afbeeldingen nemen inderdaad het meeste ruimte in beslag, maar je moet er zowiezo ook voor je bezoekers voor zorgen dat ze niet te groot zijn.

Riantje
Bead Fan
Berichten: 395
Lid geworden op: di 02 sep 2003 21:37
Locatie: Rijswijk Zuid Holland

Bericht door Riantje » di 30 dec 2003 00:57

Maar hoeveel data verkeer krijg je ongeveer??
Ik heb zojuist bij digitalus gekeken en ze bieden 1000 mb dataverkeer .
Is dit genoeg??
Ik wil anmelijk een site maken waarmee ik de foto?s van de sieraden kan zetten en eventueel kan verkopen...
Hopenlijk kunnen jullie me erbij helpen!
Groetjes Rianne!

Gebruikersavatar
Stéphanie
Bead Dreamer
Berichten: 713
Lid geworden op: zo 23 feb 2003 11:44
Contacteer:

Bericht door Stéphanie » di 30 dec 2003 12:48

1000 mb is bijna 1 GB. Het is niet superveel. Ik zit daar elke maand toch wel overheen...
Pas 16 jaar en nu al verslaafd...

moshi-moshi
Bead Interested
Berichten: 116
Lid geworden op: di 29 jul 2003 13:10
Contacteer:

Bericht door moshi-moshi » di 30 dec 2003 14:03

Sja 1gb, voor de site die ik daar heb is dat ruim genoeg. Het is een site met redelijk veel grote afbeeldingen en gemiddeld rond de 55 bezoekers per dag (lang leven zo'n nedstat tellertje daarmee kan je het een beetje in de gaten houden :))
Bij vevida krijg je 2gb. Ook niet overdreven veel inderdaad, maar voor mijn sites voorlopig ruim voldoende :D Bovendien vind ik het wel fijn dat het Nederlandse bedrijven zijn, als er wat mis gaat kan je gewoon bellen.
St?phanie mag ik vragen hoe dat werkt bij Easyhost, hoe kom je daar achter de gegevens als dataverkeer en hoeveel mb's je gebruikt? Bij Digitalus heb je daarvoor een handig admin-panel. Maar bij Vevida moet je maar gokken hoeveel je gebruikt.

Gebruikersavatar
Sandra
Eigenaar Kralen.com
Berichten: 15556
Lid geworden op: wo 05 feb 2003 13:09
Contacteer:

Bericht door Sandra » di 30 dec 2003 18:27

wat dataverkeer betreft hangt het er maar net vanaf hoeveel plaatjes je op je site hebt. volgens mij komt het maar heel weinig voor dat er meer dan 2 Gb dataverkeer is..ikzelf heb totaal circa 7 Gb dataverkeer, velen zijn er verbaasd om en dat ben ik ook wel. ik denk dat het vooral door de vele foto's komt, verder zorgt het forum ook voor veel dataverkeer volgens de stats, zeker omdat je heel veel pagina's bezoekt. maar tegelijkertijd vraag ik me ook wel af of mijn stats wel helemaal kloppen....

maar 2 Gb zal in ieder geval wel ruim voldoende zijn...velen bedrijven hebben circa 3 Gb als limiet. ze noemen het ook wel fair use: je mag rond de 3 Gb dataverkeer hebben, keertje 4 Gb mag ook wel, maar het behoort maximaal gemiddeld 3 Gb per maand te zijn.

riantje, wie weet kan je met 1 Gb beginnen en mag je het 'upgraden' als het toch meestal te weinig is?

Gebruikersavatar
Stéphanie
Bead Dreamer
Berichten: 713
Lid geworden op: zo 23 feb 2003 11:44
Contacteer:

Bericht door Stéphanie » di 30 dec 2003 21:31

moshi-moshi schreef: St?phanie mag ik vragen hoe dat werkt bij Easyhost, hoe kom je daar achter de gegevens als dataverkeer en hoeveel mb's je gebruikt? Bij Digitalus heb je daarvoor een handig admin-panel. Maar bij Vevida moet je maar gokken hoeveel je gebruikt.
Ik heb een 'control-panel' van waaruit ik vanalles kan bekijken. Gebruikte ruimte (Mb), dataverkeer, welke pagina's het meeste worden bekeken, e-mailen, domeinen zoals deze kralen.kralensieraden.nl (is maar een voorbeeld) toevoegen enz. enz. enz.
De mogelijkheden zijn oneindig, maar het enige dat ik niet kan zien is hoeveel mensen er nou op m'n site komen ;).
Pas 16 jaar en nu al verslaafd...

Gebruikersavatar
Sandra
Eigenaar Kralen.com
Berichten: 15556
Lid geworden op: wo 05 feb 2003 13:09
Contacteer:

Bericht door Sandra » di 30 dec 2003 22:01

St?phanie schreef: De mogelijkheden zijn oneindig, maar het enige dat ik niet kan zien is hoeveel mensen er nou op m'n site komen ;).
zonde joh! heb je geen nedstat op je website? moet je doen!!! en nou niet zeggen 'het mag niet want ik heb een commerciele website', zo commercieel ben je niet (je probeert je hobby terug te verdienen = geen commerciele doeleinden) en ze controleren het ook nooit. doen hoor! is nl hartstikke leuk om te weten hoeveel bezoekers je hebt.

Gebruikersavatar
Sieradenshop
Bead Starter
Berichten: 83
Lid geworden op: vr 02 apr 2004 07:43
Locatie: Hellevoetsluis
Contacteer:

Bericht door Sieradenshop » do 29 apr 2004 22:47

Digitalus Normal Digitalus Maxi Digitalus Extra
- 25 pop adressen
- 300mb Webspace
- 10000mb Dataverkeer
- 1 MySQL database

Prijs : ? 8,00

Wat houd dit allemaal in en is het duur voor wat je krijt?
Dit is overgens bij: http://www.digitalus.nl/index.php?path= ... =15&lang=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd...

Gebruikersavatar
Sandra
Eigenaar Kralen.com
Berichten: 15556
Lid geworden op: wo 05 feb 2003 13:09
Contacteer:

Bericht door Sandra » vr 30 apr 2004 11:00

heeeeeeel goedkoop. de mini groep moet ook wel te doen zijn. je hebt aan 50 mb meestal al ruim genoeg.

alexi
Bead Anonymous
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 23 jun 2004 00:23

Tip

Bericht door alexi » wo 23 jun 2004 00:48

Mischien handig als je niet voldoende ruimte hebt

Je kunt je foto's ook ergens anders plaatsen en er dan naar verwijzen.
Meestal krijg je bij een adsl abonnement xxMB homepage ruimte waar je geen scripts ed. mag/kunt gebruiken, dus kun je er niet echt veel mee.

Maar je kunt die ruimte WEL gebruiken om je foto's op te zetten! Bijkomend voordeel is dat het dataverkeer niet van je eigen winkel maar van je homepage komt.

Hoe doe je dat?

Je links naar plaatjes (in html) zien er ongeveer zo uit:

Code: Selecteer alles

<img src="fotos/mijnmooisteketting.jpg">
Maar dit kan en mag ook:

Code: Selecteer alles

<img src="http://www.mijnprovider.nl/~mijnnaam/fotos/mijnmooisteketting.jpg">
Je moet je foto's dan natuurlijk wel op je homepage in de folder "/fotos" zetten (ftp of zo).

V.w.b. het dataverkeer: Het wordt nogal verschillend berekend. Sommige providers ronden elke minuut/uur het verkeer naar boven af. Sommige doen dit zelfs in MB!
Vergelijk dit met wat ze met telefoon kosten doen: 10 gesprekken van 5 sec. wordt 10 minuten. Tja, de kleine lettertjes...

Groetjes

Gesloten